​Omsorgssvigt af børn og unge

På vores opholdssted, Solsikken, tager vi blandt andet imod børn og unge, der har været udsat for omsorgssvigt. Vi holder til i Ruds Vedby på Sjælland, og vores dagligdag tager udgangspunkt i, at vi alle sammen er en del af en stor familie. Dermed ønsker vi at give børnene og de unge, der bor hos os, en følelse af hjemlighed, tryghed og ro, som de ikke nødvendigvis altid har haft andre steder.

Hvad er omsorgssvigt?

Omsorgssvigt bliver defineret som en tilstand, hvor et barn eller en ung person, der er afhængig af andre personer, ikke får den hjælp og omsorg, som vedkommende har behov for. Der findes flere forskellige former for omsorgssvigt. Det kan for eksempel omfatte fysiske svigt såsom:

  • Manglende beklædning
  • Manglende hygiejne
  • Utilstrækkelig ernæring


Derudover kan der også være tale om psykisk omsorgssvigt som for eksempel:

  • Manglende følelsesmæssig stimulation
  • Manglende intellektuel stimulation​

Endvidere kan der også være tale om passivt omsorgssvigt, der for eksempel kan komme til udtryk i form af manglende imødekommelse af basale behov eller manglende opsyn, samt aktivt omsorgssvigt i form af eksempelvis direkte skade på barnet eller den unge.

​Kontakt os og hør mere om vores tilbud

Børn og unge, der har oplevet omsorgssvigt, kan få en række forskellige senfølger, der kan betyde, at der for eksempel er behov for efterværn for de udsatte børn og unge. Vi har derfor altid fokus på at skabe de bedste og mest trygge rammer for vores beboere, som har været udsat for omsorgssvigt.

Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores forskellige tilbud, eller hvis du har nogle spørgsmål.​

- Maibritt, tidligere beboer​

Jeg har boet på Solsikken i 8 år. Det husker jeg som en god og tryg tid med gode venner og et godt og omsorgsfuldt personale. Husker Solsikken som et hjem med faste regler, rammer og rutiner

- Shirley, tidligere beboer

Jeg boede på Solsikken i cirka et år. Det var en meget spændende tid med masser af oplevelser og jeg lærte en masse. Solsikken er et meget åbent sted med en masse skønne og hjælpsomme mennesker

- Shirley, tidligere beboer

Jeg boede på Solsikken i cirka et år. Det var en meget spændende tid med masser af oplevelser og jeg lærte en masse. Solsikken er et meget åbent sted med en masse skønne og hjælpsomme mennesker

- Familieplejekonsulent, tilsynsførende​​​

Solsikken er et opholdssted jeg i tre tilfælde har valgt at pege på igennem de seneste 5-6 år. Min oplevelse af stedet er, at jeg som familieplejekonsulent, får mange af de ting jeg søger i et godt opholdssted. 

Har du nogle spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til vores bosted og opholdssted.
​Vi ser frem til at hjælpe dig med dine eventuelle spørgsmål.

Om Opholdsstedet Solsikken

Solsikken er en fond, som blev stiftet i 1994 af Birgit Jakobsen og Anker Jakobsen. ​

Vi er et socialpædagogisk opholdssted beliggende i et villakvarter i Ruds Vedby på Sjælland. ​​

Kontakt os

​Solsikken

Fuglebakken 13, 4291 Ruds Vedby

Klik her for rutevejledning

CVR: 18394642

Ønsker du at skrive til os direkte kan du benytte vores kontaktformular her.

E-mail: allan@solsikken13.dk

Har du nogle spørgsmål?

Vi sidder klar på telefonen til at besvare dine eventuelle spørgsmål.