​Efterværn for udsatte unge

Solsikken er et botilbud og opholdssted i Ruds Vedby på Sjælland for udsatte børn og unge. Vi tilbyder også efterværn for de unge, når de er blevet 18 år.

​Hvad er efterværn?

Efterværn er et tilbud om støtte til unge personer på mellem 18 og 22 år, der som udgangspunkt har haft en fast kontaktperson eller har været anbragt uden for hjemmet op til deres 18. år. Efterværn er et støttetilbud efter § 76 i serviceloven.

​Formålet med efterværn er at bidrage til, at den unge bliver støttet til at etablere en selvstændig tilværelse på samme vilkår som andre unge. Vi støtter os op ad den gældende lovgivning på området, og vi lægger stor vægt på at støtte de unge, også efter de er blevet 18 år, og det som udgangspunkt er tid til en udslusning fra vores opholdssted.

​Kontakt os for yderligere information

Du er velkommen til at tage kontakt til os, hvis du ønsker at indhente yderligere information om vores arbejde i forbindelse med efterværn, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du ønsker at besøge vores bosted. Vi er beliggende i Ruds Vedby på Sjælland, og vi lægger stor vægt på ideen om, at både personalet og beboerne betragtes som en stor familie, hvor ord som tryghed, ro og hjemlighed spiller en afgørende rolle.

​Det er altid vores hensigt at udvikle vores børn og unge i en positiv retning, og det stopper ikke nødvendigvis, efter beboeren er fyldt 18 år, idet vi ved hjælp af efterværn har mulighed for at hjælpe de unge helt op til en alder på 22 år.

- Maibritt, tidligere beboer​

Jeg har boet på Solsikken i 8 år. Det husker jeg som en god og tryg tid med gode venner og et godt og omsorgsfuldt personale. Husker Solsikken som et hjem med faste regler, rammer og rutiner

- Shirley, tidligere beboer

Jeg boede på Solsikken i cirka et år. Det var en meget spændende tid med masser af oplevelser og jeg lærte en masse. Solsikken er et meget åbent sted med en masse skønne og hjælpsomme mennesker

- Shirley, tidligere beboer

Jeg boede på Solsikken i cirka et år. Det var en meget spændende tid med masser af oplevelser og jeg lærte en masse. Solsikken er et meget åbent sted med en masse skønne og hjælpsomme mennesker

- Familieplejekonsulent, tilsynsførende​​​

Solsikken er et opholdssted jeg i tre tilfælde har valgt at pege på igennem de seneste 5-6 år. Min oplevelse af stedet er, at jeg som familieplejekonsulent, får mange af de ting jeg søger i et godt opholdssted. 

Har du nogle spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til vores bosted og opholdssted.
​Vi ser frem til at hjælpe dig med dine eventuelle spørgsmål.

Om Opholdsstedet Solsikken

Solsikken er en fond, som blev stiftet i 1994 af Birgit Jakobsen og Anker Jakobsen. ​

Vi er et socialpædagogisk opholdssted beliggende i et villakvarter i Ruds Vedby på Sjælland. ​​

Kontakt os

​Solsikken

Fuglebakken 13, 4291 Ruds Vedby

Klik her for rutevejledning

CVR: 18394642

Ønsker du at skrive til os direkte kan du benytte vores kontaktformular her.

E-mail: allan@solsikken13.dk

Har du nogle spørgsmål?

Vi sidder klar på telefonen til at besvare dine eventuelle spørgsmål.