Bosted med stabile og rutineprægede opvækstbetingelser

Solsikken er et bosted i Ruds Vedby på Sjælland, der er godkendt efter §66, stk. 1, nr. 5 til udsatte børn og unge i alderen 6-18 år fra hele Danmark, som har brug for en længerevarende anbringelse uden for hjemmet i forbindelse med omsorgssvigt, tilknytningsforstyrrelser m.m.​

​Målgruppen for vores opholdssted er omsorgssvigtede og udsatte børn og unge, der har vanskeligheder med den følelsesmæssige og sociale relation, herunder børn og unge med tab, sårbarhed og traumer. Det generelle formål for vores bosted for unge er, at sikre stabile og gunstige opvækstbetingelser i et behandlingsorienteret miljø, som bærer præg af hjemlige omgivelser.

Du er velkommen til at læse mere om vores evaluering på tilbudsportalen

Bosted for unge råder over en stor villa med god plads

Vores bosted ligger i et villakvarter i Ruds Vedby. Haven er en ganske almindelig parcelhushave med drivhus og bålplads. Vi er godkendt til seks børn, og derfor er huset større end et typisk parcelhus. 

BOSTEDETS FACILITETER

Vi råder over hele 450 m2, der er fordelt på en stueetage og en kælder, så vi har god plads. I vores kælder har blandt andet:

  • Aktivitetsrum
  • Instrumenter til sang og musik
  • Bordtennisbord
  • Motionsredskaber
  • Malerværksted.


​Børnenes værelser er i stueetagen, hvor der også er fællesrum, tv-stue, køkken og personalerum. Børnene får naturligvis deres eget værelse, og de er medbestemmende i indretningen.

Hør mere om vores bosted for udsatte børn og unge

​Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker flere oplysninger om vores bosted for udsatte for børn og unge, og om vores formål og værdier. Du kan ringe til os hos Solsikken på telefon 58 26 10 24. Du kan også skrive til os på e-mail allan@solsikken13.dk.

- Maibritt, tidligere beboer​

Jeg har boet på Solsikken i 8 år. Det husker jeg som en god og tryg tid med gode venner og et godt og omsorgsfuldt personale. Husker Solsikken som et hjem med faste regler, rammer og rutiner

- Shirley, tidligere beboer

Jeg boede på Solsikken i cirka et år. Det var en meget spændende tid med masser af oplevelser og jeg lærte en masse. Solsikken er et meget åbent sted med en masse skønne og hjælpsomme mennesker

- Shirley, tidligere beboer

Jeg boede på Solsikken i cirka et år. Det var en meget spændende tid med masser af oplevelser og jeg lærte en masse. Solsikken er et meget åbent sted med en masse skønne og hjælpsomme mennesker

- Familieplejekonsulent, tilsynsførende​​​

Solsikken er et opholdssted jeg i tre tilfælde har valgt at pege på igennem de seneste 5-6 år. Min oplevelse af stedet er, at jeg som familieplejekonsulent, får mange af de ting jeg søger i et godt opholdssted. 

Har du nogle spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til vores bosted og opholdssted.
​Vi ser frem til at hjælpe dig med dine eventuelle spørgsmål.

Om Opholdsstedet Solsikken

Solsikken er en fond, som blev stiftet i 1994 af Birgit Jakobsen og Anker Jakobsen. ​

Vi er et socialpædagogisk opholdssted beliggende i et villakvarter i Ruds Vedby på Sjælland. ​​

Kontakt os

​Solsikken

Fuglebakken 13, 4291 Ruds Vedby

Klik her for rutevejledning

CVR: 18394642

Ønsker du at skrive til os direkte kan du benytte vores kontaktformular her.

E-mail: allan@solsikken13.dk

Har du nogle spørgsmål?

Vi sidder klar på telefonen til at besvare dine eventuelle spørgsmål.