Anerkendende pædagogik og relationsdannende indfaldsvinkel

Hos opholdssted Solsikken i Ruds Vedby på Sjælland, arbejder ud fra en anerkendende og relationsdannende indfaldsvinkel tilpasset samfundet udenfor. Barnet er i centrum, et selvstændigt individ, med ret til at have et ligeværdigt liv. Vi møder barnet, der hvor det er og sammen arbejder vi hen mod de gennemsnitlige alderssvarende krav og anerkender, at barnet kan have svært ved at honorere det.

Hvert barn har sit eget værelse, hvor de kan trække sig tilbage i deres frirum. Vi tilstræber ikke at tage alvorlige samtaler på børnene værelser. Barnet inviteres i stedet ud i fællesrum, hvor vi tilstræber at der er to voksne til stede. Mindre alvorlige samtaler tages med primær kontaktperson.

Hvad er anerkendende pædagogik?

At skabe følelsesmæssige og sociale relationer kan være svært, især hvis man har med omsorgssvigtede børn at gøre. Den anerkendende pædagogik er en tilgang, hvor barnet lærer netop at indgå i relationer med andre. Her lærer de, at kunne sætte sig i andres sted, hvordan man er sammen på, og kan rumme hinanden forskelligheder.  

​Humor er en vigtig del af vores dagligdag, og kan bruges til at vende en svær situation til en god oplevelse. Vi arbejder med behov, frem for lyst, eksempelvis bliver et afslag ofte erstattet af et andet tilbud, hvis det er muligt. Vi har derfor i samarbejde med hvert barn udarbejdet en "super duper" seddel, som består af deres daglige aktiviteter.

Kontakt os for mere information

Vil du høre mere om vores anerkendende pædagogik, kan du kontakte os via vores kontaktformular, på telefon 58 26 10 24​ eller på e-mail carolina@solsikken13.dk.

Hvem er vi

Opholdsstedet Solsikken

CVR: 18394642

Kontakt os​

Facebook​

Find os på Facebook